Solliciteren

Solliciteren

De markt verandert, de technologie verandert en beroepen veranderen.
Baanzekerheid is veranderd in werkzekerheid. Het is belangrijk om mee te bewegen en te investeren in kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Duurzame inzetbaarheid wordt gevraagd. Dit betekent de regie in eigen handen nemen. Zo creëer je carrièremogelijkheden voor jezelf, ben je succesvol en heb je plezier in je werk.
Richting geven aan je eigen loopbaan is niet altijd even makkelijk. Ben je je baan verloren of (verplicht) op zoek naar een andere werkgever? Dan weet je er alles van en kun je wel wat hulp gebruiken. Solliciteren is een vak apart.

Sollicitatietraining óók in Company

Coaching Young Professionals biedt twee mooie programma’s aan op maat: het talentontwikkelprogramma dat, wanneer je je profiel helder hebt en ‘arbeidsmarkt klaar’ bent, gevolgd wordt door het programma waarin arbeidsmarkt oriëntatie en benadering centraal staan.

Afhankelijk van je wensen en stadium van solliciteren volg je het hele programma, dan wel delen ervan. Beide programma’s of onderdelen ervan worden ook in company gegeven.

Profiel opstellen

In het talent ontwikkelprogramma stel je jouw profiel op en onderzoek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doen we onder andere d.m.v. het in kaart brengen van  jouw kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. En door oefeningen die je laten ervaren welke waarden voor jou belangrijk zijn. Waarden zijn namelijk bepalend voor de echte voldoening in je leven.

Daarnaast zijn er tal van praktische opdrachten, die je voor een deel thuis uitvoert. Zij geven inzicht in jouw interessegebieden en helpen met de juiste focus.

Desgewenst start je met een talentenonderzoek, ook wel assessment genoemd, wat het programma versnelt.

Arbeidsmarkt oriëntatie

Ben je op zoek naar een andere werkgever en heb je jezelf goed in beeld? Dan biedt jobcoaching uitkomst. Aan de orde komen o.a.

  • Arbeidsmarkt oriëntatie; in welke omgeving kom je tot je recht
  • Arbeidsmarkt profilering; CV opstellen, motivatiebrief, pitch
  • Arbeidsmarkt benadering; netwerken, (open) sollicitatiegesprek, LinkedIn, social media

Vragen? Interesse? Bel of mail gerust.