Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Loop je al een tijd met het idee rond dat je je loopbaan anders in wilt richten? Meer overzicht en structuur, minder werkdruk ervaren, talenten verder ontwikkelen of een andere baan misschien? Loopbaanbegeleiding en loopbaanadvies zijn er op gericht om privé en werk samen te laten vallen met wie je werkelijk bent en wat je kunt. Professionele ontwikkeling kun je niet los zien van persoonlijke ontwikkeling. Loopbaan vragen zijn dus divers en kunnen nogal variëren.

Kort en krachtig werk je aan de volgende stap in je loopbaan door middel van persoonlijke gesprekken en praktijkopdrachten, eventueel via skype of mailcontact. Een talentenscan, ook wel talententest of assessment, behoort tot de mogelijkheden. En ben je op zoek naar een andere baan? Dan biedt de sollicitatietraining uitkomst.

Persoonlijke Ontwikkeling

Ieder mens heeft de intrinsieke behoefte om zich te ontwikkelen en om in beweging te blijven. Dat betekent niet dat het vanzelf gaat. Iedereen ontwikkelt favoriet gedrag. Dit  gedrag levert veel op, maar het kan ook belemmeren om nieuwe stappen te zetten. Om te groeien moet je uit je comfortzone komen. Persoonlijke ontwikkeling vraagt om lef.

Samen kijken we waar voor jou de uitdaging ligt: wil je je weerbaarheid vergroten, stress balans verbeteren, persoonlijke effectiviteit aanpakken, makkelijker communiceren of zijn er andere wensen?

Leiderschaps-Ontwikkeling

Iedereen is een leider, want iedereen neemt beslissingen. Ook als je geen leidinggevende functie hebt.

Pas als je grip krijgt op je eigen gedrag en de manier waarop je reageert op anderen, ontstaat er ruimte om naar de ander te kijken en te luisteren. Vanuit eigen kracht en authenticiteit bereikt de ‘leider’ het meest.

Het gaat om een eigen visie in lijn met de doelstellingen van de organisatie. In dit traject staat persoonlijke effectiviteit voorop.

Daarnaast kun je je afvragen met welke managementvaardigheden jij jouw leidinggevende rol wil versterken. Meer communicatieve vaardigheden of wil je succesvol leren delegeren, timemanagement aanpakken, effectiever samenwerken of gaat het je bijvoorbeeld om concrete handvatten en management principes?

 

Vragen? Interesse? Bel of mail gerust.